Amela i Asmir postavljaju visoke kriterijume, traže maksimum od sebe i od drugih

Omladina u Sandžaku postavlja tendenciju promovisanja i unaprjeđivanja sporta, počev od Mirsada Jahovića, Adema Ljajića, preko Mirele Barudžić, Amele Terzić i Asmira Kolašinca, pa sve do onih koji su na putu da postanu slavni. Sport je dinamičan, sport je atraktivan, ali je sport kao profesija često neizvjestan i zahtjevan.

Kad-kad je teško; biti bez adekvatne opreme, mjesta za vježbu, podrške grada, bez finansija. Međutim, Amela Terzić nam je dokazala da se talenat i upornost isplate, da su sami sebi dovoljna pomoć, da su prepoznati od strane sportskih stručnjaka, od strane međunarodne zajednice, od strane ljubitelja sporta.

Amela i Asmir su donijeli važne životne odluke: da se bave sportom i da budu uspješni. Životna odluka se donosi iz srca, a posebno ova u kojoj drugujete sa navijačima, sa timom, sa terenom, sa adrenalinom, sa pobjedom. Ona je uvjerenje sa kojim živite stalno, ne s vremena na vrijeme. Životna odluka će vam dati impuls i pravac, i svi mali, svakodnevni izbori ići će ka tom pravcu i slivati se, kao potoci, u rijeku životnih uspjeha.

Imajte na umu, najviše što ćete dobiti od života je ono što tražite. Najvažnije je ono što tražite od sebe. Amela i Asmir traže maksimum od sebe, a zatim i od drugih. Postavljaju visoke kriterijume koje je teško dostići.

Reći ću još ovo svojim vršnjacima: život nije generalna proba. Putujemo kroz njega u jednom pravcu, bez mogućnosti da se vratimo nazad i popravimo ono što smo propustili. Pokretna traka zvana “vrijeme” vozi nas u jednom smjeru. Oko nas se javljaju šanse. Na nama je da pružimo ruku i iskoristimo ih, kao Amela i Asmir. Ali to je samo jednom… i nikada više. Zato, omladino, iskoristite šanse! Izaberite … Izaberite uspjeh!

Haris Imamović, član Odbora za međunacionalnu saradnju i omladinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.