AUTONOMIJA SANDŽAKA JE KLJUČ MIRA NA BALKANU

Bošnjačko nacionalno vijeće sinoć je priredilo tradicionalni bajramski prijem povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama za sve građane Sandžaka.

Na prijemu su dodijeljene nagrade učenicima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto na Republičkom takmičenju iz bosanskog jezika i jezičke kulture.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je čestitao Bajram prisutnima i naglasio bitnost isticanja uspjeha mladih Bošnjaka i pozvao na jedinstvo sve Sandžaklije.

„Učenicima osnovnih škola čestitam na osvojenim mjestima, oni su naš ponos, čestitam njihovim roditeljima koji ih ispravno odgajaju, nastavnicima i učiteljima koji ih uče i paze kao svoju djecu i direktorima koji podržavaju nastavu na maternjem jeziku i koji su im omogućili da ostvare svoja Ustavom i zakonima zagarntovana prava. Koristim priliku u svojstvu predsjednika i osnivača Bošnjačkog nacionalnog vijeća da pozovem sve koji nose u sebi sandžački regionalni i bošnjački nacionalni identitet na jedinstvo, kojoj god vjeri, naciji ili stranci da pripadaju. Samo jedinstveni možemo riješiti status Sandžaka jer Sandžak pripada nama i rješavanje pitanja Sandžaka je ključ mira na Balkanu.“

Nagrade Bošnjačkog nacionalnog vijeća dobilo je ukupno 30 učenika od kojih je 15 zauzelo treće, 10 drugo i 5 prvo mjesto na Republičkom takmičenju. Gostima je priređen i koktel uz koji su se razmjenjivale bajramske čestitke

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.