Bajramska čestitka predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Povodom nastupajućeg vjerskog i nacionalnog blagdana sandžačkih Bošnjaka, Ramazanskog bajrama, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio je bajramsku čestitku.

“Želim u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje lično ime da svim Bošnjacima i ostalim narodina islamske vjere u našoj zemlji i bošnjačkoj dijaspori poželim mubarek bajramske blagdane.

Neka Vam Bajram protekne u zdravlju i dobrom raspoloženju i neka učvrsti vašu vjeru, dobrosusjedsku toleranciju i uzajamno uvažavanje i poštovanje, a svima donese ličnu i porodičnu sreću, ljubav i blagostanje.

Posebno ovom prilikom izražavam zadovoljstvo zbog početka izgradnje nacionalnog konsenzusa i zajedništva Bošnjaka koji se temelji na procesu političke stabilizacije i obnovom bošnjačkog školstva u Sandžaku, kao ključnom faktoru integracije bošnjačkog naroda, sa svojim punim nacionalnim i kulturnim identitetom, u sve državne i društvene strukture”, kaže se u čestitiki.

U čestitci se, između ostalog, izražava uvjerenje da će ovaj blagdan biti dobra prilika za razmišljanja o neophodnosti učvršćivanja unutarbošnjačkog koncenzusa i sveopćeg bošnjačkog nacionalnog jedinstva u cilju potpune ravnopravnosti sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.