Bakir Izetbegović čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave čestitku je uputio Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u kojoj se kaže:

“Poštovani gospodine Džudžević, dragi Bošnjaci Sandžaka,

Nažalost nisam u mogućnosti danas biti sa Vama, s toga koristim priliku da Vam barem na ovaj način, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, uputim selame i pozdrave sa najboljim željama da nastavite putem sloge, jedinstva i properiteta kojim ste snažno krenuli.

Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci Bosne i Hercegovine jesu i uvijek će biti jedan narod vezan neraskidivim duhovnim i emotivnim vezama koje su tkane stoljećima zajedničke historije. Uvjeren sam da ćete u vremenu koje slijedi, predvođeni svojim legitimno izabranim političkim predstavnicima, uspješno izboriti punu ravnopravnost Bošnjaka u svim segmentima javnog političkog i kulturnog života Republike Srbije. U tome ste uvijek imali i imaćete iskrenu podršku Sarajeva i Bošnjaka iz rukovodsva Bosne i Hercegovine.

Svima Vama koji ste se danas okupili u Novom Pazaru, ali i svim Bošnjacima Sandžaka, čestitam Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.