BNV: 21. januar – Dan sjećanja na žrtve Hadžeta

U Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana je 113. redovna sjednica Izvršnog odbora Vijeća. Po prvoj tački dnevnog reda, prisutni su raspravljali o usvajanju izmjena i dopuna Odluke o nacionalnim blagdanima sandžačkih Bošnjaka, od 11. maja 2004. godine, koja je proširena novim nacionalnim blagdanom, 21. januarom – Danom sjećanja na žrtve Hadžeta.

Po drugoj tački dnevnog reda, prisutni su raspravljali i usvojili Program obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka. Na ovogodišnjoj svječanosti će biti održani i VIII Sandžački književni susreti (SAKS 2014.), a istog dana će, tadicionalno, biti uručena književna nagrada “Pero Ćamila Sijarića”. Po trećoj tački dnevnog reda utvrđen je protokol za održavanje konstitutivne sjednice novog saziva BNV, koja će se održati u ponedjeljak, 17. novembra 2014.godine, u Glavnom uredu Vijeća, sa početkom u 10 sati.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeća Mevluda Melajac, predsjednik Izvršnog odbora Muhedin Fijuljanin, šef Resora za bošnjačku kulturu Mustafa Baltić, šef Resora za međunacionalne odnose i omladinu Admir Mušović, šef Resora za informisanje na bosanskom jeziku Hasna Ziljkić, kao i Rifat Ramović, direktor Kulturnog centra Tutin i Vahid Demirović, direktor biblioteke “Dr. Ejup Mušović” iz Tutina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.