BNV dalo mišljenje o projektima iz oblasti javnog informisanja na bosanskom jeziku

U skladu sa zahtjevom Ministarstva kulture i informisanja, a na osnovu zaključka sa zajedničke sjednice Odbora za informisanje, Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća razmatrao je projekte koji su dostavljeni Vijeću od Ministarstva kulture o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti janog informisanja na jeziku bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji, po raspisanom javnom konkursu od 29. oktobra 2012. godine radi prikupljanja prijedloga za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja za 2013. godinu.

Na osnovu detaljne analize dokumentacije svih projekata, Vijeće je donijelo mišljenje, a Ministarstvo kulture i informisanja donijelo je Odluku da se u oblasti kulturne djelatnosti bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji, po raspisanom javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja radi prikupljanja prijedloga za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja:

1. Informativno preduzeće “Polimlje”/štampa, Prijepolje (Muharem Mutabdžija) – Informisanje pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice na maternjem jeziku -632.500 dinara
2. Forum žena Prijepolja , TV Forum (Mileva Malešić) – Tradicija i običaju Bošnjaka u savremenom svijetu – 278.000 dinara
3. JIP “Informativni centar Tutin” TV Tutin (Albin Gegić) – Hajr česme – 543.200 dinara
4. “Journalistic plan”/produkcija Novi Pazar (Zoran Maksimović) – Najljepše bošnjačke priče i bajke – 315.642 dinara
5. JP za informisanje “Novi Pazar” /TV Novi Pazar (Denis Mavrić) – Ja sam Bošnjak – 400.000 dinara

Bošnjačko nacionalno vijeće je, analizirajući svaki projekat ponaosob, a imajući u vidu predviđenu sumu novca za sufinansiranje, dalo pozitivno mišljenje svim pristiglim zahtjevima (ukupno 5).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.