BNV donijelo Odluku o utvrđivanju tradicionalnih naziva

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća gospodin Esad Džudžević uputio je pismo gradonačelniku Novog Pazara gospodinu Mehu Mahmutoviću, predsjedniku opštine Tutin gospodinu Bajru Gegiću, predsjedniku opštine Sjenica gospodinu Murizu Turkoviću i predsjedniku opštine Prijepolje gospodinu Dragoljubu Zindoviću u kome se kaže:

“Poštovani G-dine predsjedniče,

Obavještavamo Vas da je Bošnjačko nacionalno vijeće (Nacionalni savjet bošnjačke nacionalne manjine), shodno članu 22. stav 1. tačka 1. Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina („Sl. glasnik RS“ br. 72/09), na sjednici Izvršnog odbora održanoj 03. oktobra 2009.godine, a na osnovu člana 16. i 32. Statuta BNV donijelo Odluku o utvrđivanju tradicionalnih naziva jedinica lokalne samouprave, naseljenih mjesta i drugih geografskih naziva na bosanskom jeziku na području Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Prijepolja.

Odluka je objavljena u “Službenom glasniku Republike Srbije” broj 5, od 5.februara 2010.godine.

Molimo Vas da, u skladu sa članom 22. i 135. Zakona, na svim mjestima na području Vaše opštine (grada) pored naziva na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, istaknete nazive jedinica lokalne samouprave, naseljenih mjesta i drugih geografskih naziva i na bosanskom jeziku i latiničnom pismu, a prema navedenoj odluci, koju Vam dostavljamo u prilogu ovog akta.

Prilog: Odluka o utvrđivanju tradicionalnih naziva jedinica lokalne samouprave, naseljenih mjesta i drugih geografskih naziva na bosanskom jeziku na području Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Prijepolja.”

U Novom Pazaru,                               Sekretar
01.03.2010.godine                          Alma Husić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.