BNV i “Bosanska riječ” poklanjaju kompltete školske lektire školama u Sandžaku

U svrhu implementacije nastave na bosanskome jeziku koja je počela od septemba 2013. godine u osnovnim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, kao i zbog značajnog povećanja kvaliteta nastave i njegovanja kulture i tradicije Bošnjaka koji žive u Republici Srbiji i bosanskoga jezika kao maternjeg jezika Bošnjaka, Bošnjačko nacionalno vijeće je u saradnji sa izdavačkom kućom “Bosanska riječ” iz Bosne i Hercegovine obezbijedilo deset kompleta školske lektire za učenike prvog i petog razreda osnovne škole.

Kommplete lektire je, na prezentaciji izdanja ove izdavačke kuće, ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeće primio šef Glavnog ureda Vijeća Samer Jusović u osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru.

Predsjednik odbora za obrazovenje Vijeća Elijas Rebronja je ovom prilikom izjavio da postoje seoske škole koje zbog loše ekonomske situacije u kojoj se nalaze roditelji učenika još uvijek nisu obezbijedile potrebnu lektiru za učenike, te će im ova donacija od strane Izdavačke kuće “Bosanska riječ” dobro doći. Deset kompleta školske lektire Vijeće će podijeliti seoskim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u kojima se već izvodi nastava na bosanskome jeziku.

skolska lektira 2

skolska lektira 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.