BNV osuđuje zloupotrebu nacionalnih simbola Bošnjaka Sandžaka

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje zloupotrebu bošnjačkih nacionalnih simbola na protestima tzv. opozicije u Crnoj Gori koji imaju za cilj da onemoguće Crnu Goru da nastavi sa evropskim i evroatlantskim integracijama.

Bošnjačko nacionalno vijeće smatra da je isticanje nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka na pomenutim protestima u Podgorici smišljeno sa ciljem da se nanese šteta ugledu koji Bošnjaci kao narod uživaju kod najvažnijih međunarodnih faktora, institucija i organizacija.

Bošnjaci Sandžaka su miroljubiv, civilizovan, kulturan, odgovoran i svjestan narod koji punih 25 godina aktivno učestvuje u demokratskim procesima u regionu kroz Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše legitimno predstavničko tijelo i preko svojih legitimnih političkih predstavnika.

Jedan od glavnih ciljeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća i legitimnih političkih predstavnika Bošnjaka jeste zalaganje za evropske i evroatlantske integracije, za šta već 25 godina imamo podršku bošnjačkog naroda.

Članstvom svih država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i evroatlantskim institucijama i organizacijama stiču se osnovni uslovi za uspostavljanje trajne sigurnosti, saradnje i povjerenja u regionu, što je ideal kojem Bošnjaci Sandžaka teže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.