BNV podijelilo besplatne udžbenike učenicima OŠ “Svetozar Marković” u općini Prijepolje

Delegacija BNV je danas podijelila torbe i udžbeničke komplete učenicima prvog razreda osnovne škole „Svetozar Marković“, u Brodarevu, općina Prijepolje. Delegaciju čine: Muhedin Fijuljanin, predjsednik Izvršnog odbora, Admir Mušović, član Izvršnog odbora, Ahmedin Đerlek, predsjednik Odbora za obrazovanje, Amel Kurbegović i Mirela Fazlić, koordinatori za obrazovanje u općini Prijepolje i Samer Jusović, šef Glavnog ureda Vijeća.

U narednim danima, očekuje se početak nastave na bosanskome jeziku i u ostalim osnovnim i srednjim školama u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, u skladu sa izjašnjavanjem roditelja, na osnovu obavezujućih preporuka Zaštitnika građana i Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti, a u skladu sa zakonom.

Predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin i predsjednik Odbora za obrazovanje Ahmedin Đerlek pozdravili su učenike prve generacije u nastavi na bosanskome jeziku u Prijepolju. Oni su izrazili zadovoljstvo zbog početka nastave na bosanskome jeziku u ovoj općini i tom prilikom uručili školske torbe i  pribor obezbijeđen od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao i udžbenike koje je Vijeće obezbijedilo zajedno sa izdavačkom kućom “Klett”.

U ove tri sandžačke općine BNV će, za učenike prvog i petog razred  a osnovne škole i prvog razreda srednje škole, obezbijediti torbe i udžbeničke komplete.saopcenje - brodarevo 03

saopcenje - brodarevo 04

saopcenje - brodarevo 01

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.