BNV podržalo projekte iz oblasti bošnjačke kulture i informisanja

Predsjednik BNV Esad Džudžo donio je odluku da, na osnovu člana 20. Statuta BNV, te u skladu sa Pravilnikom Vijeća i trenutnim finansijskim mogućnostima, BNV finansijski podrži dva projekata, iz oblasti bošnjačke kulture i informisanja.

Festival “Stand up komedija” je projekat koje će se realizovati 24. i 25. septembra 2014. godine, u Subotici, čiji su nosioci projekta Udruženje Bošnjaka Vojvodine i hrvatski kulturni centar “Bunjevačko kolo”. Donacijom Vijeća biće omogućeno učešće bošnjačkih glumaca iz Mostara koji se profesionalno bave stand up komedijom.

Javno-informativno preduzeće “Informativni centar Tutin” – TV Tutin je jedina regionalna medijska kuća koja emituje program na bosanskome jeziku. Odlukom  Vijeća od 11. januara 2014. godine, ovo preduzeće je proglašeno  ustanovom od posebnog značaja za Bošnjake u Republici Srbiji, koja je objavljena u Službenom glasniku (broj 21/14). U cilju daljeg pospješivanja i unapređivanja informisanja na bosanskome jeziku, Vijeće je odobrilo sredstva televiziji Tutin za angažovanje novinara-saradnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.