BNV pozvalo na očuvanje mira i stabilnosti

Povodom jutrašnjeg tragičnog događaja u selu Donja Trnava nadomak Novog Pazara, Bošnjačko nacionalno vijeće izdaje sljedeće saopštenje za javnost…

Bošnjačko nacionalno vijeće, na osnovu informacija iz medija, izražava duboku zabrinutost zbog posljednjeg događaja u kome je jedna osoba poginula a dvije povrijeđene.

Bošnjačko nacionalno vijeće se pita ko je edukovao, finansirao i zaveo te mlade ljude koji danas gube svoje živote. Podsjećamo da je Bošnjačko nacionalno vijeće i ranije upozoravalo na štetnu pojavu vjerskog ekstremizma u okviru Islamske zajednice Sandžaka a koje su vezane za vrijeme od kada je na čelu te zajedice efendija Zukorlić. Ovdašnjoj i široj javnost već duže vrijeme je poznato haotično stanje i anarhija u Islamskoj zajedici Sandžaka koje je potrebno hitno prevazići formiranjem jedistvene Islamske zajednice na nivou čitave zemlje.

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva sve političke stranke, koje djeluju u Sandžaku, vjerske organizacije i državne organe da učine sve kako bi se sačuvao mir i stabilnost u našem regionu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.