BNV: SDA Sandžaka jedini politički štit bošnjačkih prava u Srbiji

Bošnjačko nacionalno vijeće dalo je punu podršku formiranju jedinstvenog bošnjačkog bloka, jer bi se na taj način efikasnije i lakše sprovodilo ostvarivanje prava bošnjačkog naroda u Republici Srbiji, ali se nažalost taj blok nije formirao.

Na predstojećim parlamentarnim izborima koji će biti održani 16. marta 2014. godine, neke bošnjačke i sandžačke političke stranke zanemarujući ostvarivanje prava Bošnjaka, našle su svoj interes na listama većinskih srbijanskih stranaka i koalicija, čime se cijepa bošnjačko biračko tijelo, umanjuju šanse za ostvarivanje bošnjačkih nacionalnih interesa i što ide direktno na štetu pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji.

Bošnjačko nacionalno vijeće, tim povodom, izražava zadovoljstvo što je Stranka demokratske akcije Sandžaka imala hrabrosti i snage da, i nakon pune 23 godine ostane jedini politički štit i mehanizam zaštite i unaprijeđenja prava sandžačkih Bošnjaka u ovoj zemlji, i samim time jedini legitimni zastupnik njihovih interesa u Narodnoj skupštini Srbije u Beogradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.