CBS dobio licencu za izdavanje udžbenika na bosanskome jeziku

Centar za bošnjačke studije (CBS) iz Tutina je prva bošnjačka kulturna institucija u Srbiji koja je dobila licencu tipa “B” od Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja za izdavanje udžbenika, koji će se koristiti u nastavi na bosanskome jeziku u Sandžaku.

Rješenjem ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja broj: 601-00-00003/2013-06, Centar za bošnjačke studije iz Tutina licenciran je za izdavanje udžbenika i drugih nastavnih sredstava za nivoe osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja i društveno-humanističku oblast obrazovanja.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Muhedin Fijuljanin uručio je, u subotu 26. aprila 2014. godine u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, licencu direktoru i osnivaču CBS-a Esadu Džudževiću.

CBS je 4. januara 2013. godine predao zahtev Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja za izdavanje licenci za nivoe osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja i društveno-humanističku oblast obrazovanja. Centar je osnovan 13. augusta 1996. godine i izdavač je časopisa “Bošnjačka riječ”, a izdanja ove izdavačke kuće su do sada štampana u preko 110.000 primjeraka.

CBS licenca 2

 

CBS licenca 3

CBS licenca 4

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.