Čestitke Žužani Serenčeš za nagradu “Ličnost godine”

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević čestitao je novosadskoj medijskoj analitičarki Žužani Serenčeš nagradu “Ličnost godine” koju joj je dodijelila Misija OEBS-a u Srbiji za njen doprinos slobodi izražavanja, demokratskom dijalogu i unaprjeđivanju prava manjina.

Predsjednik se ujedno i zahvalio gospođi Serenčeš za nedavno učešće na tribini u BNV u Novom Pazaru, koju je organizovao Odbor za informisanje na bosanskom jeziku, o temi: “Država polaže test demokratičnosti, Bošnjaci svojih mogućnosti”, gdje je Serenčeš, analizom postojećeg zakona o informisanju, dala smjernice za djelovanje u budućnosti kada je u pitanju informisanje na bosanskom jeziku, posebno u Sandžaku, kao dijelu Srbije gdje Bošnjaci predstavljaju većinsko stanovništvo.

“Samo osobe poput Žužane, koje svojim profesionalnim odnosom prema profesiji ne žale požrtvovanost i ne poznaju prepreke, doprinijet će poboljšanju medijske slike na polju informisanja na jezicima nacionalnih manjina u R. Srbiji”, stoji u čestitci predsjednika Dždudževića upućenoj gospođi Serenčeš, kao i protvrda Misiji OEBS-a da je nagrada otišla u prave ruke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.