Članovi Komisije BNV za praćenje kvaliteta nastave na bosanskom jeziku posjetili novopazarsku i sjeničku Gimnaziju

Članovi Komisije Bošnjačkog nacionalnog vijeća za praćenje kvaliteta nastave na bosanskom jeziku posjetila je danas novopazarsku i sjeničku Gimnaziju i tom prilikom uručila nastavne planove i programe za prvi razred gimnazija i obrasce za vođenje školske evidencije u nastavi na bosanskom jeziku.

Članovi Komisije za Novi Pazar Amir Dautović i Džemo Hot posjetili su Gimnaziju u Novom Pazaru i razgovarali sa pomoćnikom direktora Sabihom Mujezinović, pedagogom Emirom Dubarić i razrednim starješinama četiri odjeljenja prvog razreda u nastavi na bosanskom jeziku. Dautović i Hot su predstavnicima novopazarske gimnazije uručili nastavni plan za bosanski jezik i knjižvenost, kao i nastavni plan i program za dodatak predmetima Historija, Muzička i Likovna kultura. Članovi komisije su izrazili zadovoljstvo zbog kvalitetnog sprovođenja nastave u toj srednjoj školi.

Članovi Komisije za praćenje kvaliteta nastave na bosanskom jeziku u obrazovno-vaspitnima u Sjenici, je posjetila Gimnaziju “Jezdimir Lović” u Sjenici, gdje ih je primio direktor Murat Baždarević. Članovi Komisije Nermina Talović, Sabahudin Selmanović i Sabaheta Pepić, također su dodijelili nastavne planove i programe i obrasce za vođenje školske evidencije za nastavu na bosanskom jeziku. Komisija je konstatovala da se nastava u ovoj srednjoj školi sprovodi, u sa zakonom.

Posjeta dvjema gimnazijama je dio obaveze Vijeća i gimnazija prema Ministartvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, radi izrade izvještaja o sprovođenje nastave na bosanskom jeziku do kraja nastavne 2013/2014. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *