Predsjednik Vijeća uputio pisma bošnjačkim institucijama, članu Predsjedništva BIH, turskom ambasadoru i šefu Delegacije EU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio je pisma bošnjačkim institucijama u Sarajevu: Bošnjačkoj zajednici kulture “Preporod”, Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Udruženju građana porijeklom iz Sandžaka, Bakiru Izetbegoviću, članu Predsjedništva BIH, Mehmetu Bozaju, ambasadoru Republike Turske u Srbiji, i Vensanu Dežeru, šefu Delegacije EU.

Džudžević se u pismu zahvaljuje na podršci procesu uvođenja nastave na bosanskom jeziku i izraženoj spremnosti da učestvuju u sufinansiranju projekta besplatnih udžbenika za učenike petog razreda osnovnih škola u Sandžaku koji će od 1. septembra nastavu pohađati na bosanskom jeziku i projekta opremanja školskih biblioteka obrazovno-vaspitnih ustanova u Sandžaku školskom lektirom  iz grupe nacionalnih predmeta.

Predsjednik Vijeća primio je u petak, 7. juna 2013. godine Delegaciju Evropske Unije na čelu sa Vensanom Dežerom, a dan ranije je obavio razgovor sa ambasadorom Republike Turske Mehmetom Bozajem u zgradi ambasade Republike Turske u Beogradu. U srijedu, 5. juna 2013. godine Delegacija Vijeća na čelu sa predsjednikom Džudževićem posjetila je Bakira Izetbegovića u zgradi Predsjedništva BIH u Sarajevu i tri bošnjačke institucije: Bošnjačku zajednica kulture “Preporod” Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca u Sarajevu i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.