Debata o Nacrtu zakona o javnom informisanju

Na sastanku članova Odbora za informisanje na bosanskom jeziku i Odbora za bošnjačku kulturu, održanom u Glavnom uredu Vijeća, 07.03.2013. godine, između ostalog, razmatran je i Poziv na javnu raspravu o Nacrtu zakona o javnom informisanju koji je izradila grupa Ministarstva kulture i informisanja, a koja će biti održana 12. marta 2013. godine u Novom Pazaru, u Sali Kulturnog centra.

Ovaj događaj, koji organizuje Misija OEBS-a u Srbiji u okviru programa podrške Ministarstvu kulture i informisanja u sprovođenju medijske reforme, organizovan je uz pomoć Ambasade Velike Britanije.

Tokom ovog događaja biće predstavljeni prijedlozi novih zakonskih rješenja, čije je donošenje do kraja marta 2013. godine predviđeno Medijskom strategijom Vlade Srbije, usvojenom u septembru 2011. godine.

Debati će prisustvovati predstavnici nadležnih institucija, novinarskih udruženja i medijskih organizacija, civilnog društva i medija.

Na zajedničkom sastanku odbora za kulturu i informnisanje donijet je zaključak da ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća debati prisustvuju Muharem Mutabdžija iz Prijepolja i Albin Gegić iz Tutina, članovi Odbor za informisanje na bosanskom jeziku, i Hasna Ziljkić, šef Resora za informisanje na bosanskom jeziku u BNV-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.