Delegacija BNV na Kongresu tutinske dijaspore 2013

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednikom Esadom Džudževićem, u kojoj su bili i visoki funcioneri Vijeća dr. Redžep Škrijelj i Elijas Rebronja, prisustvovala je Kongresu tutinske dijaspore 2013, koji je juče održan u hotelu “Hibis” u Tutinu.

Kongres Tutinske dijaspore 2013 organizovali su Opština Tutin i Turistička organizacija ovog grada sa ciljem ekonomskog i kulturnog povezivanja i saradnje matice i dijaspore i upoznavanje sa komprativnim prednostima za investiciona ulaganja, kao i upoznavanje dijaspore sa Strategijom razvoja Opštine Tutin i pratećim projektima opštini Tutin.

Delegatima i gostima skupa obratio se predsjednik Vijeća Esad Džudžević, koji je u svom izlaganju istakao namjeru Bošnjačkog nacionalnog vijeća da u saradnji sa novoizabranim rukovodstvom Kongresa radi na stvaranju uslova za organizovanje nastave na maternjem jeziku za djecu Bošnjaka koji žive i rade u inostranstvu.

Predsjednik Džudžević je ocijenio da je nastava na bosanskom jeziku zajednički uspjeh Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Vlade Srbije i doprinos integraciji Bošnjaka i evropskom putu Srbije.

Džudžević je na kraju obraćanja izrazio zadovoljstvo organizacijom skupa rekavši da je “tutinska pozitivna energija dobar urnek za druge sandžačke opštine i lokalne zajednice u širem regionu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.