Delegacija BNV u posjeti Bošnjacima Makedonije i Kosova

Povodom 28. septembra Dana Bošnjaka na Kosovu i u Makedoniji, delegacija Bošjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednikom Esadom Džudževićem, posjetila je Skoplje i Prizren.

Predsjednica Bošnjačkog kulturnog centra u Makedoniji Fatima Škrijelj organizirala je prijem u skupštinskoj sali skopske opštine Čair gdje je održana i promocija književnog stvaralaštva književnice Mevlude Melajac a u holu zgrade priređena izložba portreta Znamenitih Bošnjaka.

Predsjednik BNV Esad Džudžević, ovom je prigodom svečano uručio nacionalni grb i zastavu sandžačkih Bošnjaka predsjednici Bošnjačkog kulturnog centra u Makedoniji Fatimi Škrijelj.

Među gostima na prijemu i promociji bio je je ambasador Republike Bosne i Hercegovine u Makedoniji Zdravko Begović.

Nakon posjete Skoplju delegacija BNV je boravila u Prizrenu, gdje je sa predstavnicima bošnjačke nacionalne zajednice Kosova Ćerimom Bajramijem i Usmenom Baldžijem, zamjenicima ministara u Vladi Kosova i Sadikom Idrizijem poslanikom u Parlamentu Kososva iz Prizrena razgovarala o položaju Bošnjaka na Kosovu., informisanju, kulturi i obrazovanju na maternjem jeziku.

Esad Džudžćević je ovom prilikom domaćinima uručio nacionalni grb i zastavu sandžačkih Bošnjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.