Delegacija naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“ iz Sarajeva posjetila Bošnjačko nacionalno vijeće

Danas je delegacija naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sina” iz Sarajeva u sastavu, direktor dr. Rouhollah Ghaderi Kangavari, naučni saradnik Instituta, mr. Saeid Abedpour, istraživač Nermin Hodžić, kao i saradnik Instituta Nadir Dacić, posjetila Bošnjačko nacionalno vijeće.

Delegacija je upoznala predstavnike Vijeća sa radom Instituta i pokazala interesovanje za rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća, posebno na polju obrazovanja, kulture i informisanja.

Također, bilo je razgovora o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa. Poseban značaj je poklonjen razgovorima u oblasti kulture i očuvanja bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, kao i značaj Bošnjaka u Srbiji u smislu mosta saradnje između Republike Srbije i Islamske Republike Irana. U razgovoru je konstatovano da je uspostavljanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva preduslov za svaki dalji uspjeh i opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Delegaciju “Ibn Sina” instituta primio je predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima. Institut “Ibn Sina” u Sarajevu je osnovan 1996. godine, a između ostalog bavi se i organizacijom naučnih skupova, konferencija i simpozijuma, te izdavačkom djelatnošću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.