Džudžević: Izjava ministra Markovića je “neodgovorna i licemjerna”

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalog vijeća (BNV) Esad Džudžević izjavio je sinoć da je “neodgovorna i licemjerna” izjava ministra Milana Markovića, koji smatra da su predstavnici Bošnjaka odgovorni za odlaganje izbora za Nacionalni savjet te manjinske zajednice u Srbiji.

“Neozbiljno je od ministra Milana Markovića da takvu izjavu daje u kontekstu činjenice da postoje dvije veoma zasnovane i utemjeljene pritužbe protiv najviših državnih funkcionera, od premijera, preko ministara do predsjednika opština, zbog zaustavljanja ostvarivanja prava Bošnjaka u skladu sa ustavom i zakonom”, kazao je Džudžević Tanjugu.

Mi, u BNV-a, bili smo spremni ranije, a i sada smo spremni da u svakom trenutku učestvujemo na tim izborima, rekao je Džudžević, koji je i narodni poslanik.

On smatra da je prebacivanje odgovornosti države na takozvane aktere u sandžačkom korpusu “neodgovorno i licemjerno”.

Marković je poručio juče da je Srbija spremna da podrži održavanje novih izbora za Nacioalni savjet Bošnjaka, ali da je prethodno neophodno da bošnjački lideri, umesto političkih nesuglasica, pokažu više odgovnornosti za to.

Izbori su bili najavljeni za april ove godine, ali su odloženi do, kako je tada rečeno, jeseni ove godine.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.