Džudžević: Napad su naručile državne vlasti

Poslanik Bošnjačke liste i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević izjavio je danas da više nije član vladajuće koalicije i da neće glasati za zakone Vlade Srbije.

Džudžević je na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu rekao da sumnja da su isecanje guma njegovog automobila “naručile  najviše državne vlasti” i da na to gleda kao na njihov odgovor na pitanja koja postavlja poslednje dvije godine, a tiču se zaustavljanja procesa ostvarivanja prava Bošnjaka.

“Ovo je prijetnja i opomena. Ovo je profesionalno obavljen posao koji, kao i svugdje u svijetu, znači političku opomenu vlasniku automobila”, rekao je Džudžević.

On je dodao da će ubuduće koristiti sva prava i obaveze koje ima kao poslanik, da će učestvovati samo u radu skupštinskih odbora i da će se posvjetiti radu na terenu i komunikaciji sa građanima.

Džudžević  je dodao da je to njegov lični stav i najavio da će njegova stranka, Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka, za vikend odlučitavti o, kako je rekao, ukupnom stavu prema tome.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.