Džudžević ne prelazi u opoziciju

Narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak i predsjenik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević, koji je zamrzao svoj status u parlamentu, rekao je da će to trajati dok ne budu pronađeni odgovorni za seču četiri gume na njegovom službenom automobilu i dok vlast javno ne prihvati da sandžački Bošnjaci u Srbiji moraju ostvarivati svoja manjinska prava.

Džudžević je istakao da je “ignorantski” odnos državnih vlasti prema pravima Bošnjaka suštinski razlog njegove odluke i ponovio da, kao narodni poslanik članice vladajuće koalicije, do daljeg neće podržavati vladine prijedloge i neće učestvovati u radu skupštinskih odbora.

“To nikako ne znači da sam prešao u opoziciju”, rekao je Džudžević Tanjugu i prizno da je “ceo slučaj” malo zamršen, jer, kako je rekao, procedura Skupštine ne poznaje zamrznuti poslanički status.

Džudžević, koji je predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća u tehničkom mandatu, smatra da je to potpuno legalan i legitiman način protesta.

Nepoznate osobe su Džudževiću, u noći između srijede i četvrtka, isjekle četiri gume na automobilu koji je bio vidno obilježen skupštinskom propusnicom i zastavicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović rekla je juče da očekuje da će počinoci tog incidenta biti uhapšeni i sankcionisani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.