Džudžević sa autorima najboljih idejnih rješenja za izgradnju Memorijalnog centra “Hadžet”

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević primio je danas u Glavnom uredu Vijeća autore najboljih idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja za izgradnju Memorijalnog centra “Hadžet” u Novom Pazaru Faruka Hadžića i Mevlida Trtovca, kao i predsjednika Nadzornog odbora Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka Šefćeta Zatrića.

Džudžević je ovom prilikom čestitao Faruku Hadžiću iz Sarajeva i Mevlidu Trtovcu iz Novog Pazara koji su osvojili prvo, odnosno, drugo mjesto na konkursu Bošnjačkog nacionanog vijeća za izradu idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja za izgradnju Memorijalnog centra “Hadžet” u Novom Pazaru.

autori rjesenja MC Hadzet u BNV 2

Na sastanku je razgovorano o daljim koracima za realizaciju ovog projekta, a između ostalog, dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje okrugli sto pod nazivom “Izgradnja memorijalnog centra Hadžet”.

Bošnjačko nacionalno vijeće će na osnovu prvonagrađenog rada napraviti plakat, a autor Faruk Hadžić izradit će 3D animaciju-kratki film njegovog pobjedničkog idejnog rješenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.