Džudžević: Tadić će urediti Srbiju na način na koji to Bošnjaci očekuju

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević ocjenio je da je kandidat za predsjednika Srbije Boris Tadić prisustvom na obelježavanju Dana bošnjačke nacionalne zastave u Novom Pazaru preuzeo obavezu da omogući nastavak ostvarivanja Ustavom i zakonima garantovanih prava i sloboda Bošnjaka.

Džudžević je radiju Sto plus rekao da je Tadić na taj način smogao snage i hrabrosti da u budućem mandatu uredi Srbiju na način na koji to Bošnjaci očekuju.

“Mi smo poslali pisma obojici kandidata za predsjednika Srbije u drugom krugu predsjedničkih izbora od kojih smo zatražili da se izjasne o Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji, a nakon toga Tadić je odlučio da prisustvuje ceremoniji obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave u Novom Pazaru”, naveo je on.

Džudžević je to ocjenio kao veoma hrabar čin kojim je, kako je rekao, budući predsjednik Srbije odao počast znamenju i ovom bošnjačkom prazniku, kao i da je time utro put da dobije podršku Bošnjaka u drugom krugu izbora.

On je istakao da se ipak BNV u ovoj predizbornoj kampanji neće opredjeljivati za predsjedničke kandidate.

Proslavi obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave uz Tadića prisustvovali su i ministri Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji su prije ove ceremonije imali predizborni miting u Pješačkoj zoni u Novom Pazaru.

Izvor: www.radiostoplus.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.