Džudžević uputio pismo predsjednici Narodne Skupštine

Narodni poslanik Bošnjačke liste i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević uputio je danas pismo Slavici Đukić Dejanović, predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, u kome se, između ostalog, kaže:

“Obavještavam Vas da ni danas, nakon 16 dana od napada na službeno vozilo Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje ja koristim, kao i napad na moj lični integritet i sigurnost u Beogradu, pa i pored Vašeg ličnog insistiranja od Ministarstva unutrašnjih poslova, počinioci i nalogodavci nisu pronađeni.

Žalim što i danas, prilikom glasanja za vrlo važne zakone koji približavaju našu zemlju evropskim integracijama nisam u stanju da aktivno učestvujem u radu Narodne skupštine Republike Srbije.

Očekujem od Vas da nastavite da insistirate na rasvjetljavanju ovog slučaja kod nadlježnih organa, kako bi Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka čiji sam predsjednik i narodni poslanik već 10 godina nastavila da daje puni doprinos demokratizaciji i izgradnji evropskog društva u Republici Srbiji.

Takođe, očekujem da učinite sve što je u Vašoj ustavnoj i zakonskoj nadlježnosti da sandžački Bošnjaci u Republici Srbiji nastave da ostvaruju svoja Ustavom i zakonom zajemčena prava.

Ovom prilikom Vas obavještavam da sam u svojstvu predsjednika Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća pokrenuo postupke, u skladu sa zakonom, kod Zaštitnika građana i Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti od kojih očekujem odgovore na osnovu kojih ćemo zatražiti od Vas, kao poslanička grupa manjina, da zakažete posebnu sjednicu Narodne skupštine na aktuelnu temu: Položaj i ostvarivanje Ustavom i zakonom zajemčenih prava sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, u skladu sa Poslovnikom.

Poštovana predsjednice, molim Vas da ovo pismo pročitate na početku današnjeg zasjedanja narodne skupštine i upoznate narodne poslanike sa sadržajem pisma.“

Kaže se u pismu Esada Džudževića upućenom predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, Slavici Đukić Dejanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.