GRAD DA FORMIRA VATROGASNE JEDINICE POD SVOJOM UPRAVOM I KONTROLOM

Bošnjačko nacionalno vijeće izražava duboko žaljenje i osjećaj tuge zbog tragične smrti građana koji su stradali u požaru koji se desio u subotu 29. septembra 2018. godine u stambenoj zgradi “Bor” u Novom Pazaru.


Nepostojanje adekvatne opreme u vatrogasnoj službi MUP-a Srbije u Novom Pazaru za gašenje požara i nesposobnost vatrogasaca da sa postojećom opremom bilo šta učine kako bi zaštitili živote i imovinu ugroženu požarom u zgradi “Bor” pokazuje maćehinski odnos MUP-a Srbije prema građanima Sandžaka.
Činjenica da je gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara odbio izvještaj vatrogasnog sektora MUP-a iz Novog Pazara o ovoj tragediji kao lažan i neutemeljen potvrđuje da su srpski državni organi izgubili svako pravo da vode brigu o životima i imovini građana Novog Pazara i Sandžaka.
Pozivamo rukovodstvo Grada Novog Pazara da bez odlaganja pristupi formiranju gradske vatrogasne službe i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica pod kontrolom i upravom grada kako u budućnosti ne bi bespomoćno gledali da vatrena stihija odnosi živote i imovinu građana kao u svim dosadašnjim slučajevima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.