I sandžački Bošnjaci ispratili rahmetli Safeta

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća koju je predvodio koordinator za kulturu BNV Zaim Hadžisalihović, prisustvovala je juče u Sarajevu komemorativnoj sjednici povodom smrti rahmetli Safeta Isovića, koja je održana u Narodnom pozorištu i tom prilikom se upisala u knjigu žalosti.

“U trenutku kada se na dunjaluku opraštamo od dragog nam rahmetlije, ne možemo da ne pomenemo njegovu ulogu u očuvanju muzičkog nasljeđa, zbog čega mu sandžački Bošnjaci duguju neizmjernu zahvalnost” upisano je u knjigu žalosti. Govoreći na komemorativnoj sjednici, poznati interpretator sevdalinki, Šefćet Hamidović – Ringo je u ime sandžačkih Bošnjaka rekao:” Mi danas ne ispraćamo našeg dragog Safeta kao čovjeka samo, mi se danas opraštamo od rahmetli Safeta kao jedne institucije kulture i sandžački Bošnjaci mu duguju mnogo. Učio nas je da pjevamo, da volimo i da ne mrzimo. Hvala ti dragi naš Safete neka ti dragi Allah podari džennet a tvojoj porodici sabur.”

Nakon održane komemorativne sjednice delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je i dženazi koja je obavljena u haremu Alipašine džamije gdje je rahmetli Safet Isović i ukopan u Aleji zaslužnih građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.