INAUGURACIJA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE TURSKE

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan uputio je poziv za inauguraciju dr. Sulejmanu Ugljaninu, predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća povodom preuzimanja dužnosti predsjednika, koja će se održati 9. jula 2018. godine u Predsedničkoj palati u Ankari.

Turski narod je pokazao visoku svijest dajući na ovim izborima podršku Redžep Tajip Erdoanu i AK partiji čime se garantuje stabilna i efikasna Republika Turska koja će nastaviti put modernizacije i ekonomskog napretka.

Svaki uspjeh Redžep Tajip Erdoana i AK partije doživljavamo kao zajednički uspjeh i smatramo ga vrlo značajnim za budućnost Sandžaka i Bošnjaka, jer su Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka trajna i neraskidiva veza Srbije i Turske.

Iz tih razloga, Bošnjačko nacionalno vijeće prijem ovog poziva za inauguraciju smatra značajnim jer smo sigurni da će predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan nastaviti dalje jačanje saradnje i dobrih odnosa između zemalja i naroda, naročito onih na Balkanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.