Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća 26. oktobra

Izbori za novi saziv nacionalnih vijeća nacionalnih manjina u Srbiji bit će raspisani 20. augusta, a održaće se 26. oktobra 2014. godine, zaključeno je na današnjem sastanku u zgradi Vlade Republike Srbije u Beogradu, koji su organizovali Kancelarija za ljudska i manjinska prava  i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Prisutnima se u radnom dijelu sastanka obratio i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević koji je ovom prilikom zatražio finansiranje predizborne kampanje svih izbornih lista, isplatu naknada za rad predstavnika izbornih lista u proširenom sastavu biračkih odbora i ravnopravno medijsko predstavljanje svih izbornih lista, posebno na RTS-u.

Sastanku su u ime Vlade prisustvovali Kori Udovički, potpredsjednica Vlade, Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Veljko Odalović, zamjenik predsjednika Republičke izborne komisije i Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Zamjenik predsjednika RIK-aVeljko Odalović je obećao da će Republička izborna komisija do 25. augusta donijeti Uputstvo o sprovodjenju izbora za nove sazive nacionalnih vijeća, u kojima će biti regulisana ova pitanja.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović je najavila punu podršku ove kancelarije izborima.

Sastanak u Vladi 2

Sastanak u Vladi 3

Sastanak u Vladi 4

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.