Javno izvinjenje Suljevićke Vijeću

Povodom vijesti koju ste objavili na svom sajtu osjećam obavezu i potrebu da je demantujem i iskažem svoje iznenađenje kako je jednoj instituciji kao Vaša mogla da se potkrade ovakva dezinformacija.

Naime, na jučerašnjem skupu “Forum za dijalog i saradnju” nikako nisam izjavila da sam protiv ideje uvođenja Bosanskog jezika u redovnu nastavu već sam govorila o modelu primjene i o tome kako je možda moglo da se primijeni neki drugi model prihvatljiviji za sredinu u kojoj živimo.

Juče sam svoje izlaganje počela riječima da sam nacionalno osviješćena, da govorim Bosanskim jezikom i da želim da i moja djeca uče svoj maternji jezik i elemente nacionalne kulture, samo mi model njegove implementacije u školstvo nije prihvatljiv, meni kao građanki, intelektualki i majci koja ove godine upisuje svoje dijete u prvi razred osnovne škole.

Želim da napomenem da ću svoje dijete iako se u potpunosti ne slažem sa modelom, prijaviti za nastavu na Bosanskom jeziku jer je to moja roditeljska dužnost ali mi je stalo da ovaj projekat u potpunosti oživi i bude prihvaćen od strane svih Bošnjaka Sandžaka i Srbije uopšte. Jučerašnja izjava je moj lični stav, nikako i ponavljam nikako stav institucije u kojoj radim.

Nadam se da ćete u cjelosti prenijeti moje mišljenje povodom ovoga i poštovati moj stav uopšte, a sve u svrhu istine, napretka i boljih odnosa u zajednici u kojoj živimo.

Selam,
Almira Suljević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.