Jubilarni Festival sandžačke sevdalinke – FESS 2015

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, uz podršku Ministarstva kulture, pred punom koncertnom dvoranom Kulturnog centra Novi Pazar sinoć, 6.11.2015.godine, je održan peti po redu Festival sandžačke sevdalinke – FESS 2015.

Na ovogodišnjem festivalu sevdalinke su izvodili interpretatori iz cijelog Sandžaka te i iz Bosne i Hercegovine, a uz pratnju članova narodnog orkestra.

Prije početka programa prisutni su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast učesnicima prvog Festivala sandžačke sevdalinke prof. dr Munibu Maglajliću i Zehri Deović, neprikosnovenim autoritetima sevdalinke kao literarne i muzičke forme, a koji su nedavno preselili na Ahiret.

Na samom početku prisutnima se obratio i vijećnik prof. dr Sead Šemsović koji je istakao ulogu i značaj sevdalinke u životu i običajima Bošnjaka nakon čega je prof. dr. Hasim Mekić predsjednik Izvršnog odbora Vijeća i svečano otvorio Festival, te svim prisutnima poželio dobrodošlicu na ovogodišnji festival.

Cjelokupan program Festivala sandžačke sevdalinke – FESS 2015 je izazvao oduševljenje publike koja je cijele večeri dugim aplauzima pozdravljala izvođače.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.