Konstituisan Odbor za visoko obrazovanje Vijeća

U prostorijama Glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održana konstitutivna sjednica Odbora za visoko obrazovanje Vijeća.

Osnivanju su prisustvovali predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević i šef Resora za visoko obrazovanje Vijeća, Redžep Škrijelj.

Na sjednici je kostituisan Odbor, na kojoj je usvojen Poslovnik o radu odbora, te je za predsjednika Odbora izabran Ervin Ćatović, univerzitetski profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru i akademski slikar.

Odbor čine: Šerif Šabović, doktor ekonomskih nauka, prof. dr. Enver Međedović, mr. orjentalistike Mensur Zukorlić, doktorant historijskih nauka Esad Rahić, kao i doc. dr. Selim Šaćirović.

Na sjednici je novoizabrani predsjednik Odbora, g-din Ćatović preuzeo obavezu da do kraja januara 2013. godine, sačini radnu verziju Strategije razvoja visokog obrazovanja na bosanskom jeziku u Republici Srbiji.

Na sjednici je bilo riječi, između ostalog, i o osnivanju studijskih programa za nacionalne predmete na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, odnosno, za likovnu umjetnost i muzičku kulturu, kao i studijskog programa dvogrupe za historiju i geografiju. Takođe, bilo je riječi o ponovnom uspostavljanju studijskog programa za bosanski jezik i književnost na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.