KONSULTATIVNI SASTANAK O OSNIVANJU BOŠNJAČKOG PROSVJETNOG SAVJETA

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću danas je održan konsultativni sastanak povodom prijedloga osnivanja Bošnjačkog prosvjetnog savjeta, koje će raditi na koordinaciji svih aktera i podizanju kvaliteta nastave na bosanskom jeziku. U skladu sa tim tendencijama Bošnjački prosvjetni savjet ima sljedeće ciljeve:
Revizija nastavnih planova i programa;
Praćenje kvaliteta izvođenja nastave na bosanskom jeziku, predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja;
Podizanje i razvijanje kompetencija nastavnika i stručnih saradnika u nastavi na bosanskom jeziku;
Implementacija nastave na bosanskom jeziku u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši;
Osnaživanje postojećih i osnivanje novih studijskih programa za bosanski jezik i književnost i nacionalnu grupu predmeta (historija, likovna i muzička kultura).
Na konsultativnom sastanku je dogovoreno da se konstitutivna sjednica Bošnjačkog prosvjetnog savjeta održi u drugoj polovini januara 2018. godine.
Sastav Bošnjačkog prosvjetnog savjeta činit će: odbor za obrazovanje BNV, autorski tim, predstavnici gradskih i opštinskih uprava Novog Pazara, Sjenice i Tutina, rukovodilac Grupe za pedagoški nadzor i praćenje za opštine Novi Pazar,Tutin i Sjenicu, Društvo za bosanski jezik i književnost, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Udruženje vaspitača i prosvjetnih radnika Novog Pazara, kao i šefovi aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Sandžaku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.