MEDIJI O IZBORIMA

N1

“Bošnjaci su na ovim izborima potvrdili da su zreo narod”

Sulejman Ugljanin, nosilac liste “Samoopredjeljenje”, nakon održanih nedjeljnih izbora za savjete nacionalnih manjina u Srbiji, izjavio je kako je ta lista osvojila najviše glasova Bošnjaka na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

BBC NEWS NA SRPSKOM

Ugljanin odneo pobedu u Sandžaku

Ugljaninov uspeh pokazatelj je slabljenja uticaja Vlade Srbije na prostoru Sandžaka.

Izbori za Bošnjačko nacionalno veće u Sandžaku potvrdili su dominaciju Sulejmana Ugljanina i njegove politike zalaganja za nezavisni Sandžak.

B92

Ugljaninova lista pobedila na izborima za BNV

Najviše glasova Bošnjaka na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osvojilo je “Samoopređeljenje” Sulejmana Ugljanina.

NOVI MAGAZIN

Rivalske liste potvrdile pobedu Ugljaninove liste na izborima za BNV

Najviše glasova Bošnjaka na današnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osvijilo je “Samoopredjeljenje” Sulejmana Ugljanina, potvrdili su izborni štabovi rivalskih izbornih lista “Vakat je” i “Matica bošnjačka” reporterima novopazarskog Sto plus radija.

RADIO TELEVIZIJA NOVI PAZAR

Ugljanin: BNV ne pripada ni jednoj političkoj opciji, radićemo kao jedan tim

”Želimo da napravimo lijepu atmosferu, da formiramo Vijeće i da poručimo Vučiću da nikad neće moći da dobije BNV i da nikad neće moći da pobjedi u Pazaru”, rekao je Sulejman Ugljanin okupljenim građanima ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća nakon proglašenja rezultata.

INFOBRIF

Prva poruka Sulejmana Ugljanina nakon izbora za članove BNV

Bošnjaci u Sandžaku i širom Srbije izabrali su članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća, novi saziv u kom najveću podršku ima lista “Samoopređeljenje“, rekao je sinoć nosilac liste Sulejman Ugljanin.

„Vijeće ne pripada ni jednoj političkoj opciji i vijećnici će raditi kao jedan tim“, rekao je on sinoć posle izbora.

RADIO TELEVIZIJA TUZLANSKOG KANTONA

Ugljanin o izborima za BNV: Bošnjaci su na ovim izborima potvrdili da su zreo narod

Bošnjaci su izabrali svoje Bošnjačko nacionalno vijeće koje ima sva zakonska ovlašćenja da u razgovoru sa državnim organima i predstavnicima lokalne zajednice rješava sve nagomilane probleme i neriješena pitanja, rekao Ugljanin

IZDVOJENO.BA

IZBORI U SRBIJI ZA BNV: Sulejman Ugljanin proglasio pobedu

Nosilac liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin proglasio je večeras pobedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

On je kazao da je srećan i ponosan što su izbori protekli bez incidenata, u pozitivnoj atmosferi i da su Bošnjaci potvrdili da su zreo narod.

Ugljanin je kazao da su današnji izbori bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali BNV koje ima ovlašćenja da u razgovoru sa predstavnicima Srbije rešava njihove probleme.

OSLOBOĐENJE

Ugljanin o izborima za BNV: Bošnjaci su na ovim izborima potvrdili da su zreo narod

Bošnjaci su izabrali svoje Bošnjačko nacionalno vijeće koje ima sva zakonska ovlaštenja da u razgovoru sa državnim organima i predstavnicima lokalne zajednice rješava sve nagomilane probleme i neriješena pitanja, rekao Ugljanin

POLITIKA

Bošnjaci za Ugljanina, Albanci za Kamberija

 

Foto: Irfan Ličina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.