Ministar prosvjete odobrio štampanje i izdavanje javnih isprava i školske evidencije na bosanskom jeziku

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović odobrio je Privrednom društvu “Prosvetni pregled” d.o.o. iz Beograda štampanje i izdavanje evidencija i javnih isprava (školski dnevnici, svjedočanstva, đačke knjižice i druga školska evidencija) i na bosanskom jeziku i pismu.

Ministar Jovanović je dopisom obavjestio predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudževića da je rješenjem Ministarstva prosvjete broj 601-00-00110/2013-06 od 09.12.2013. godine, Privrednom društvu “Prosvetni pregled” d.o.o. iz Beograda odobreno štampanje i izdavanje evidencija i javnih isprava propisanih Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja evidencija i izdavanju javnih isprava u osnovnoj školi, Pravilnikom o javnim ispravama koje izdaje srednja škola i Pravilnikom o evidenciji u srednjoj školi, dvojezično – na srpskom jeziku ćiriličnim pismom i bosanskom jeziku i pismu.

U dopisu se navodi da je potrebno da se Bošnjačko nacionalno vijeće obrati “Prosvetnom pregledu” radi dogovora u vezi sa izradom prevoda obrazaca evidencija i javnih isprava na bosanski jezik i pismo.

Dopis ministra prosvete Evidencije na bosanskom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.