MINISTAR STEFANOVIĆ DA SE IZVINI PORODICI UBIJENOG FAHRUDINA SKAREPA

Bošnjačko nacionalno vijeće oštro osuđuje izjavu ministra srpske policije Nebojše Stefanovića kojom direktno okrivljuje ubijenog Fahrudina Skarepa za smišljen, planiran i organizovan zločin koji je izvršio srpski policajac 30. septembra 2017. godine u Tutinu.

Ova izjava potvrđuje osnovanost sumnje da je ubistvo izvršeno po nalogu iz vrha srpske policije sa ciljem da se skrene pažnja sa socijalnih nemira širom Srbije, a istovremeno nastavi zastrašivanje građana Sandžaka od strane državnog vrha Srbije.

Uzimajući u obzir činjenice da je zločin izvršen nakon što je ubijeni Fahrudin Skarep uredno zaustavio vozilo, da je srpski policajac hladnokrvno prišao vozilu i ispalio smrtonosni hitac, kao i međusobni razgovor ubice i njegovih kolega policajaca u vrijeme izvršenja zločina potvrđuje uvjerenje da se radi o smišljenom, planiranom i organizovanom ubistvu.

Također, činjenica da je policija znala profil žrtve: mlad, nezaposlen, dvadesetdvogodišnjak, jedinac pored tri sestre iz porodice slabog materijalnog stanja, nameće zaključak da je žrtva pažljivo izabrana.

Pokušaj ministra Nebojše Stefanovića da svojom izjavom okrivi žrtvu i da neistinama koje je izgovorio izvrši uticaj na istražne organe potvrđuje ubjeđenje da se radi o ubistvu po nalogu iz vrha srpske policije.

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva Nebojšu Stefanovića, ministra srpske policije, da povuče spornu izjavu i da se izvini porodici žrtve, građanima Sandžaka i široj javnosti u Srbiji kako bi se omogućila objektivna istraga i spriječile negativne posljedice izazivanja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.