Na svečanosti u Glavnom uredu uručene diplome “Avdo Međedović”

U svečanoj sali Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održana svečanost povodom dodjela diploma “Avdo Međedović” profesorima razredne nastave prvog razreda i profesorima bosanskog jezika i književnosti u nastavi na bosanskom jeziku. Ova svečanost obilježena je u znaku 21. februara – Dana školstva na bosanskome jeziku u Sandžaku.

Diplome “Avdo Međedović” profesorima je uručio predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević zbog uspješnog sprovođena nastave na bosanskome jeziku u školskoj 2013/2014. godini.

Džudžević je u svom obraćanju, čestitao profesorima u nastavi na bosanskome jeziku na priznanjima koji su dobili. On je izrazio zadovoljstvo što profesori razredne nastave prvog razreda i profesori bosanskog jezika i književnosti imaju čast da budu dio tima koji je učestvovao u prosecu obnavljanja školstva na bosanskome jeziku nakon 100 godina.

Svečanost je otvorena himnom sandžačkih Bošnjaka u vokalnoj izvedbi Ajsene Bogućanin, a u muzičkoj pratnji Besima Habibovića na gitari.

Svecanost diplome Avdo Medjedovic 3

Svecanost diplome Avdo Medjedovic 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *