Na zgradi BNV nalepnica sa likom Ratka Mladića

Nepoznati počinioc je sinoć oko 01:30 poslije ponoći na ulaznim vratima zgrade Bošnjačkog nacionalnog vijeća u ulici 28. novembra bb u Novom Pazaru nalijepio nalepnicu sa likom Ratka Mladića. Slučaj je prijavljen policijskoj upravi u Novom Pazaru.

U izjavi za medije koordinator za kulturu u BNV Zaim Hadžisalihović rekao je da će organi Vijeća o ovom incidentu zauzeti zvaničan stav nakon sprovođenja istrage od strane nadležnih organa.

‚‚Ono što nas u ovom trenutku najviše zabinjava jeste činjenica da se incident dogodio samo dva dana nakon izricanja presude od strane medjunarodnog suda u Hagu da je genocid nad Bošnjacima postojao i to baš u Srebrenici za koji se vezuje optužnicom Haškog tribunala i Ratko Mladić kao i samo dan nakon obilježavanja 14. godišnjice otmice 19 Bošnjaka u Štrpcima‚‚ rekao je Hadžisalihović i dodao da u ovom momentu nije bitno samo to ko je neposredni izvršilac ovog incidenta već ko su inspiratori i finansijeri a očito je da oni postoje jer je nalepnica sa likom Ratka Mladića štampana na visokokvalitetnom samolepljivom papiru.

Informativna služba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.