NAJAVA: Dodijela licenci prevodiocima za bosanski jezik – Potpisivanje ugovora za izdavanje udžbenika

Danas u 13 sati u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće dodijeljene licnce za obavljanje poslova prevodioca za bosanski jezik, licima koja su u subotu uspješno položila usmeni i pismeni dio ispita iz bosanskog jezika.

Licence će dobiti prvih 13 prevodioca i oni će biti angažovani na prevođenju udžbenika iz opšteobrazovnih predmeta za I i V razred osnovne škole i I razred srednjih škola.

Danas će, takođe, u prostroijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća biti potpisani ugovri između izdavača i 26 autora udžbenika i  priručnika za nastani predmet Bosanski jezik i književnost, dodataka za grupu nacionalnih predmeta: historiju, muzičku i likovnu kulturu, koji će u formi skripti biti korišćeni u ogladnoj nastavi na bosanskom jeziku, koja počinje 21. februara u 12 obrazovno-vaspitnih ustanova u  Sandžaku.

U dogovoru sa izdavačkim kućama isti sadržaji biće štampani kao udžbenici i biće završeni do početka naredne školske godine i korišćeni u redovnoj nastavi na  bosanskom jeziku od 1. septembra 2013. godine.