Nastavak saradnje BNV i Ministarstva prosvjete na implementaciji nastave na bosanskome jeziku

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Dzudzević i predsjednik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja razgovarali su danas sa ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr. Tomislavom Jovanovićem i njegovim najblizim saradnicima u zgradi Ministarstva prosvjete u Beogradu.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za narednu školsku godinu u nastavi na bosanskome jeziku. Tokom razgovora bilo je riječi o otklanjanju svih nedostataka kako bi druga generacija u nastavi na bosanskome jeziku, odnosno učenici drugog i šestog razreda osnovne i drugog razreda srednje škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju počeli nastavu na vrijeme i u skladu sa zakonom i voljom roditelja.

Dogovoreno je da se sljedeći sastanak Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja na ekspertskom nivou uz učešće predstavnika Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, odrzi u ponedjeljak, 31. marta u Beogradu, na temu usaglašavanju sadrzaja nastavnih planova i programa iz oblasti historije i kulture.

Na sastanku su, pored ministra Jovanovića, učestvovali i pomoćnici ministra prosvjete mr. Ljubiša Antonijević i dr. Zoran Kostić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.