Neprofesionalno i nepristojno izvještavanje Regionalne televizije

Bošnjačko nacionalno vijeće izražava najoštriji protest Regionalnoj televiziji Novi Pazar zbog neprimjerenog načina obavještavanja javnosti o smrti najvećeg bošnjačkog filozofa Rasima Muminovića, 24.10.2012. godine u Dnevniku emitovanom u 19 sati, kao i najavi obilježavanja velikog nacionalnog blagdana “Dana Sandžaka”, te saopštavanja dobitnika književne nagrade “Pero Ćamila Sijarića”, 05.11.2012. godine u Dnevniku RTV Novi Pazar, emitovanom u 19 sati.

Marginalizovanjem ovako značajnih događaja počinjena je ogromna šteta bošnjačkoj javnosti i umanjen značaj i dostojanstvo kako ličnosti rahmetli profesora Rasima Muminovića, tako i najvećeg nacionalnog blagdana i jedne prestižne književne nagrade čiji je laureat ugledni sandžački i bošnjački književnik Safet Sijarić.

Nastavak ovakve prakse neprofesionalnog i nepristojnog izvještavanja Regionalne televizije Novi Pazar javnosti u Sandžaku se nanosi nenadoknadiva šteta na polju informisanja i predstavlja povod da se Bošnjačko nacionalno vijeće obrati domaćim i međunarodnim asocijacijama novinarskih udruženja, kako bi se stalo na put urušavanju ugleda i dostojanstva novinarske profesije u Sandžaku a Bošnjacima obezbijedilo korektno i profesionalno informisanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.