NVO IZ SANDŽAKA NAJOŠTRIJE OSUDILE BESRAMNI FAŠISTIČKI POSTUPAK VJERICE RADETE

Povodom “twiter egzibicija” Vjerice Radete, potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srbije, Sandžački odbor za zaštitu  ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar DamaD i Urban-In, izdali su saopštenje za javnost u kojem najoštrije osuđuju besramni pokušaj Vjerice Radete, potpredsednice Narodne Skupštine Republike Srbije i narodne poslanice SRS, da se posthumno obračuna sa rahmetli Hatidžom Mehmedović, predsjednicom Udruženja Majke Srebrenice.

Pozivamo sve državne organe, uključujući predsednika, premijerku, ministre bez izuzetka, direktore državnih kancelarija, ali i državni parlament i lokalne skupštine, SANU i SPC, i sve druge kojima su usta puna Srbije, kao i civilno društvo u celini i medije, da se jasno distanciraju od ovog sublimata fašizma, odbace ga i stanu na stranu pravde za mrtve i za žive. Takođe, pozivamo pravosudne organe da preduzmu sve zakonske mere protiv Vjerice Radete kao nositeljke ovakvih anticivilizacijskih razmišljanja i delovanja.

Izostanak adekvatnog reagovanja može biti samo potvrda da se Republika Srbija samo deklarativno menja u procesu pridruživanja EU.

Takođe, pozivamo međunarodnu zajednicu da nedvosmisleno osudi ovaj čin, kao i da se suprotstavi praksi negiranja genocida u Srebrenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.