Odbor roditelja: Nastava na bosanskom počela, opstrukcija pojedinih profesora i dalje prisutna

Odbor  roditelja novopozarskih gimnazijalaca izrazio je zadovoljstvo zbog početka nastave na bosanskom jeziku u toj srednjoj školi, kao i realizacijom časova iz predmeta Bosanski jezik i književnost.

Član Odbora roditelja Edib Ugljanin, međutim, nije zadovoljan odnosom pojedinih profesora prema učenicima, jer na časovima opšte-obrazovnih predmeta negiraju postojanje bosanskog jezika. Također, izraizio je nezadovoljstvo izjavom direktora Zorana Milosavljevića koji je rekao da ne zna šta će biti sa nastavom na bosanskom jeziku u sljedećoj školskoj godini, čime, po njegovom mišljenju, unosi zabunu među roditelje i učenike.

Član Odbora Rifat Gicić kaže da nije zadovoljan realizacijom časova Srpskog kao nematernjeg jezika, jer se ne sprovodi  po nastavnom planu i programu planu i programu tog predmeta, čime je nastava na nematernjem jeziku postala preobimna i opterećujuća za učenike.

Edib Ugljanin i Rifat Gicić su članovi Odbora i roditelji djece koji  pohađaju prvi razred novopazarske Gimnazije u nastavi na bosanskom jeziku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.