Odred izviđača „Sandžak“ posjetio BNV

Odred izviđača „Sandžak“ posjetio je Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom rukovodstvu Vijeća prezentovao rezultate koje je postigao tokom pet godina svoga postojanja i rada.

Organizacaija izviđača, koja prvenstveno okuplja mlade sa teritorije Novog Pazara, u Bošnjačkom nacionalnom vijeću ima konsultativno-participativni status i predlaganjem raznih projekata učestuvje u radu Vijeća. Članovi su Saveza izviđača Srbije i Sportskog saveza Novog Pazara.

Odred izviđača „Sandžak“ je oformio nekoliko takmičarskih ekipa u različitim kategorijama i uzeo učešće na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima, i to najznačajnija prva mjesta, dva puta, Temerin i jednom Vareš, Bosna i Hercegovina. Dobitnici su i prelaznih pehara u kategoriji mlađih i starijih izviđača kao i prelaznog pehara za najbolji Odred. Na svim takmičenjima se trude da predstave Novi Pazar i Sandžak na najljepši i najuspješniji način.

Organizatori su i učesnici više ekoloških i humanitarnih akcija na prdručju Sandžaka i Bosne i Hercegovine, a za učešće u akciji pomoći poplavljenima u Bosni i Hercegovini dobitnici su priznanja „Mesenger of Peace“.

Odred izviđača „Sandžak“ je tokom posjete Vijeću predstavio i neke od budućih projekata koje planira i za koje očekuje podršku većeg broja relevantnih činioca u Sandžaku, među kojima posebno naglašavaju organizovanje međunarodnog takmičenja i kampova odreda izviđača i izgradnja izviđačkog doma na teritoriji Novog Pazara, Tutina ili Sjenice.

dsc_5672

dsc_5678

dsc_5704

dsc_5715

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.