Održan sastanak o realizaciji nastave na bosanskome jeziku i obezbjeđivanju neophodnih niskotiražnih udžbenika

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za izdavanje udžbenika i Bošnjačkog nacionalnog vijeća razgovarali su danas na sastanku u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja o realizaciji nastave na bosanskome jeziku i obezbjeđivanju neophodnih niskotiražnih udžbenika za drugi i šesti razred osnovne škole kao i za drugi razred srednje škole, kako bi sve bilo spremno za početak nove škole godine.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr. Tomislav Jovanović je istakao da se mora sprovesti zakonska procedura za izdavanje udžbenika. Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je Nacionalnom prosvjetnom savjetu dopis 31. marta 2014. godine o odlučivanju za programe za Bosanski jezik i književnost za drugi i šesti razred osnovne škole i za drugi razred srednje škole. Kada NPS dostavi odluku da je program usvojen Ministarstvo će donijeti Pravilnik o nastavnom planu i programu.

Na sastanku, predsjednik BNV Esad Džudžević upoznao je prisutne o sprovođenju ankete o zainteresovanosti učenika za obrazovanje na maternjem jeziku.

Dogovoreno je da se i formira posebna radna grupa koja bi tokom sljedeće nedjelje održala prvi radni sastanak sa temom usaglašavanja sadržaja za predmete od značaja za nacionalnu manjinu.

Sastanku su, pored ministra Jovanovića, prisustvovali i državni sekretar Muhedin Fijuljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević, koordinator u BNV Semir Gicić, Vesna Fila, pomoćnik ministra, Snežana Vuković, Miroslava Petrov, Slavica Jašić i Miroslav Stamenković iz Ministarstva, kao i Milorad Marjanović, urednik izdavačkog sektora iz Zavoda za izdavanje udžbenika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.