Održana 109. sjednica Izvršnog odbora Vijeća

Izvršni odbor Vijeća je na svojoj redovnoj 109. sjednici održanoj u subotu, 11. januara 2014. godine usvojio Kalendar aktivnosti BNV-a za 2014. godinu i Nacrt programa rada Vijeća za period od 2014. do 2020. godine.

Na današnjoj sjednici IO Vijeća formirana je stručna komisija za ocijenu prijavljenih radova na konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju Memorijalnog centra “Hadžet” u Novom Pazaru. Imenovana je komisija u sastavu: Redžep Škrijelj, Mevluda Melajac,  Mustafa Baltić, Emir Fetahović, Redžep Ukić, Mihrija Bejtović i Esad Muminović. Najuspješnija idejna rješenja bit će prezentirana javnosti 21. januara 2014. godine.

Za vršioca dužnosti direktora Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka do izbora direktora Zavoda, koji će biti izabran na konkursu, imenovan je Semir Gicić.

Izvšni odbor je, također, donio Odluku da TV Tutin proglasi za ustanovu za informisanje od posebnog značaja za  bošnjačku nacionalnu zajednicu u Republici Srbiji.

IO BNV 11 01 2014 b

Stav ovog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća je da Bošnjačka lista kao nestranačko udruženje građana  učestvuje na predstojećim  izborima za Nacionalne savjete nacionalnih manjina koji se očekuju u oktobru 2014. godine.

Bošnjačku listu će sačinjavati stručne i istaknute ličnostimi u oblasti  obrazovanja, kulture, informisanja i bosanskoga jezika i pisma. Također je zaključeno da će Bošnjačka lista zatražiti podršku  bošnjačkih političkih stranaka i nevladinih organizacija koji se bave i imaju rezultate u oblasti ostvarivanja prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *