Održana 110. sjednica Izvršnog odbora Vijeća

U Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održana 110. sjednica Izvršnog odbora Vijeća na kojoj je razgovarano o aktivnostima BNV za 2014. godinu i njegovom nacrtu programa rada od 2014. do 2020. godine. Također, na sjednici su analizirane aktivnosti BNV u prethodnom periodu.

Izvršni Odbor Vijeća je prihvatio prijedlog predsjednika Vijeća Esada Džudževića da BNV sljedeće nedjelje uputi pisma šefu pregovaračkog tima Srbije za pregovore o članstvu sa EU Tanji Miščević, šefu Delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu i šefu Misije OEBS-a u Srbiji Petru Burkhardu kako bi ih upoznali sa problemima u ostvarivanju prava Bošnjaka u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

Sjednici su prisustvovali: predsjednik Vijeća Esad Džudžević, potpredsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin, šef Resora za visoko obrazovanje Redžep Škrijelj, šef Resora za službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma Mevljuda Melajac, šef Resora za bošnjačku kulturu Mustafa Baltić, šef Resora za informisanje na bosanskome jeziku Hasna Ziljkić, šef Resora za međunacionalne odnose i omladinu Admir Mušović, predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku Elijas Rebronja, predsjednik Senata Vijeća Rizah Gruda i šef Glavnog ureda Vijeća Samer Jusović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.