Održana 14. sjednica IO BNV

Na 14. sjednici Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća za predsjednika Odbora za kulturu izabran je Faruk Dizdarević koji je nakon održane sjednice na konferenciji za novinare rekao da ovaj odbor sačinjavaju eminentne javne ličnosti iz kulturnog života Sandžaka i naglasio da je za bošnjački korpus, polje kulture je izuzetno važno i da pred ovim Odborom stoje ogovorni zadaci”.

Predsjednik Izvršnog odbora vijeća Esad Džudžević istakao je da je na sjednici analiziran trogodišnji rad Vijeća i dogovoreno je održavanje skupa na kojem će se govoriti o stanju i koordinaciji rada nacionalnih institucija, udruženja i organizacija koje se bave rješavanjem bošnjačkog nacionalnog pitanja.

Predsjednik Izvršnog odbora vijeća Esad Džudžević je takođe naglasio da će na skupu koji će biti održan 25. marta u Novom Pazaru biti prisutno više od 100 učesnika iz SCG., Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Kosova.

Na kraju konferencije koja je upriličena za novinare, Esad Džudžević je rekao da je BNV za kandidata za Upravni odbor Radiodifuzne ustanove Srbije predložila Nazima Ličinu, diplomiranog producenta u masmedijima, kojeg su podržali svi ostali Nacionalni savjeti nacionalnih manjina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.